Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, pokroić na 4 części. Oliwki przekroić na pół, pomidory na ćwiartki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Na talerzu ułożyć roszponkę, pomidory, cebulę, jajka, tuńczyka i oliwki. Sałatkę skropić sokiem z cytryny, polać oliwą z oliwek. Przyprawić oregano, solą i pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem. […]
Wszystkie składniki na ciasto umieścić w malakserze i zmiksować na jednolite ciasto. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Formę na tartę posmarować masłem i posypać delikatnie mąką. Ciasto rozwałkować i przenieść na formę, delikatnie docisnąć do dna i brzegów formy. Odkroić nadmiar ciasta. Ciasto ponakłuwać […]
Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół. Żelatynę namoczyć w odrobinie wody i odłożyć do napęcznienia na 5 minut. Gorący bulion przyprawić drobno pokrojonym czosnkiem , sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem. Do żelatyny dolewać stopniowo gorący bulion i mieszać do rozpuszczenia się żelatyny. Rozpuszczoną żelatynę wlać do pozostałej części bulionu […]
Boczek pokroić w plasterki i podsmażyć. Zdjąć z patelni. Na patelni zostawić około 1 łyżkę tłuszczu. Podsmażyć czosnek pokrojony w plasterki przez około 1 minutę. Dodać szpinak i smażyć aż zwiędnie i straci swoją objętość. Przyprawić delikatnie solą i pieprzem. W dużej misce wymieszać razem jajka ze śmietanką. Dodać boczek, szpinak, tarty ser, pomidorki przekrojone […]
Mango obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do blendera i rozdrobnić. Dodać pozostałe składniki i zblendować. Podawać udekorowane plasterkiem pomarańczy i szczyptą cynamonu. […]
Mąkę, cukier, roztopione i przestudzone masło, żółtka i 1/3 mleka wymieszać i roztrzepać lekko na gładką masę, dolewając stopniowo resztę mleka. Odstawić na 5 – 10 minut. W tym czasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka z odrobiną soli na gęstą, sztywną pianę. Za pomocą trzepaczki delikatnie wymieszać pianę z ciastem. Nakładać ciasto do gofrownicy i piec […]
3 jajka ugotować na twardo. Po ostygnięciu, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Zeszklić na patelni na odrobinie oleju, odstawić do ostygnięcia. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać zeszkloną cebulę, jajko, bułkę tartą i natkę. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić na jednolitą masę. Nagrzać piekarnik do 210 stopni. Żółty ser tarty i pokrojone w […]
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Na patelni rozgrzać ok. 2 łyżki oliwy z oliwek. Na rozgrzaną oliwę wrzucić plasterki czosnku i podsmażać kilka minut (należy uważać aby nie przypalić czosnku, ponieważ przypalony czosnek będzie gorzki!) Dorzucić szpinak, przyprawić szczyptą soli i pieprzu. Kiedy listki „zwiędną” zdjąć z ognia. Formę na muffiny posmarować delikatnie oliwą z […]
Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać na sicie a następnie przelać wrzątkiem. Przełożyć do rondelka, zalać napojem migdałowym, dodać cukier, cynamon i sól. Zagotować, a następnie gotować pod przykryciem na małym ogniu ok 10-15 minut. Zdjąć z ognia i trzymać pod przykryciem jeszcze około 5 minut, żeby kasza napęczniała. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Gruszki przekroić na […]
Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę na muffinki wysmarować cienką warstwą oleju i odstawić. Wszystkie składniki oprócz dżemów przełożyć do misy blendera i wymieszać, aż powstanie kulka ciasta. (Ciasto można również wyrobić ręcznie: posiekać masło z suchymi składnikami, a następnie szybko, ale krótko wyrobić). Do formy na muffiny nakładać porcję ciasta wielkości orzecha […]
Materiały zawarte w katalogu dotyczą napojów alkoholowych i są skierowane wyłącznie do osób, które ukończyły 18 lat.
Potwierdzam swoją pełnoletność oraz wyrażam zgodę na przeglądanie i zapoznawanie się z informacjami handlowymi związanymi z alkoholem.
Cenimy państwa prywatność
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności.
Więcej.