- 8
 - 50 minut
 
				Składniki:
				
			- 2 szklanki suszonych grzybów
 - 1 kg kiszonej kapusty BIO Village
 - 2 szklanki bulionu warzywnego
 - 2 puszki białej fasoli Notre Jardin
 - 2 cebule
 - oliwa z oliwek Rustica
 - 1 łyżka mąki
 - 2 liście laurowe
 - 5 ziaren ziela angielskiego
 - 2 łyżki majeranku
 - sól
 - pieprz
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Grzyby zalać wrzącym bulionem i odstawić do namoczenia na 2 godziny.
 - Cebule pokroić w kostkę.
 - W garnku rozgrzać 4 łyżki oliwy, na rozgrzany tłuszcz dodać cebulę i zeszklić na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, majeranek i kapustę i wymieszać.
 - Dodać grzyby wraz z bulionem, wymieszać i zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
 - Przykryć i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Dodać fasolę razem z zalewą i gotować 10 minut.
 - Na patelnie dać 2 łyżki oliwy, dodać mąkę, podgrzewać aż mąka zrobi się jasnobrązowa. Dodać do kapusty i zagotować.
 - W razie potrzeby doprawić kapustę solą i pieprzem.